Relino Pipe Oy Ab
fin sve

Siisti ja tehokas jätevesijärjestelmien putkiremontti

Relino Pipen suorittama putkiremontti etenee prosessina seuraavalla tavalla.

1. Kohteen kartoitus ja tarjous


Relino Pipe Oy:n edustaja tutustuu kohteeseen ja kartoittaa viemäriverkoston kokonaispituuden, materiaalin, haarojen lukumäärään sekä viemäreiden tavoitettavuuden. Tämän jälkeen tehdään suunnitelma putkiremontissa käytettävästä työtavasta sekä siihen tarvittavasta ajasta käynnin ja piirustusten avulla. Edellä mainittujen tietojen ja suunnitelmien perusteella teemme tarjouksen viemäriuudistuksesta.

2. Aikataulu ja asukasinfo


Tarjouksen hyväksymisen jälkeen suunnittelemme tilaajan kanssa yhdessä aikataulun ja päätämme päivämäärän asukasinfotilaisuudelle sekä sen, milloin viemäriuudistus aloitetaan. Asukasinfotilaisuudessa kerromme alustavan aikataulun, mitä ja miten tulemme tekemään sekä vastaamme kysymyksiin. Samassa yhteydessä jaetaan uudistusta koskeva tietopaketti jokaiseen asuntoon. Me hoidamme tiedottamisen asukkaille myös koko putkiremontin ajan.

Putkiremontti - kaikkia työvaiheita seurataan kuvaamalla.
Putkiremontti - kaikkia työvaiheita seurataan kuvaamalla.


3. Urakan aloitus ja tiedottaminen


Urakan alkaessa pidetään aloituskokous ja tehdään tarvittaessa asuntokierros. Siinä kartoitetaan wc–istuimien ja vesilukkojen vaihtotarve sekä tarkastetaan että kaivot ja viemärihaarat ovat riittävästi näkyvissä, niin että niistä päästään työskentelemään. Viemäriuudistuksen aikana tulevista viemärin käyttökatkoista tiedotetaan asuntokohtaisesti urakan edistymisen mukaan.

4. Työt huoneistoissa, ruiskuvalu


Asukkaat voivat kiinteistön urakoinnin aikana asua huoneistoissaan. Työskentely ei aiheuta merkittävästi jätettä tai pölyä, mutta suosittelemme kuitenkin olemaan poissa huoneistosta sen päivän ajan kun siinä tehdään töitä. Suurimmat haitat ovat melu sekä materiaalista tuleva haju työskentelyn aikana.

Putkiremontti ruiskuvalulla.
Putkiremontti ruiskuvalulla.
Putkiremontti - ruiskuvalu kamerasta nähtynä.
Putkiremontti - ruiskuvalu kamerasta nähtynä.



Kun tulemme asuntoon suojaamme ensin tarvittavat pinnat, tämän jälkeen irrotamme wc-istuimen ja vesilukon käsienpesu- ja keittiöaltaasta. Viemärit puhdistetaan hiontatyökalulla joka irrottaa ruosteen sekä vuosien saatossa seinämiin kertyneen materiaalin. Kun viemäriverkosto on puhdas ja kuiva, ruiskutamme putken sisäpintaan lasivahvisteista polyesterimuovia 2 – 3 eri työkerralla. Tämä muodostaa uuden pitkäikäisen kulutusta ja kemikaaleja kestävän itsekantavan putken. Työt yhdessä asunnossa kestävät useimmiten vain yhden työpäivän. Työpäivän lopuksi tehty työ dokumentoidaan kuvaamalla viemärit sekä täyttämällä omavalvontalomake

5. Sukitus


Sukituksessa asennamme epoksihartsilla kyllästetyn huopasukan vanhaan putkistoon. Kuivuttuaan muodostaa sukka pitkäikäisen kulutusta ja kemikaaleja kestävän uuden putken vanhan sisään. Sukituksessa asennamme viemärihaaroihin tarvittaessa tehdasvalmisteiset haarakappaleet ja alkuperäisten lattiakaivojen sisään voidaan asentaa uudet muoviset inserttikaivot.

6. Urakan valmistuminen


Kun putkiremontti / linjasaneeraus on valmis, jaetaan jokaiseen asuntoon palautuskuorella varustettu asiakaspalautelomake. Vastausten avulla tiedämme missä onnistuimme ja mitä voimme tehdä vielä paremmin. Tilaajalle annetaan kohteesta luovutuskansio joka sisältää kaiken oleellisen tehdystä uudistuksesta, mm. kuvaukset, omavalvontamateriaalin sekä käyttöohjeita.

Putkiremontti - dokumentointi laadunvarmistamiseksi.
Putkiremontti - dokumentointi laadunvarmistamiseksi.
Putkiremontti - urakan päätteeksi annamme luovutuskansion.
Putkiremontti - urakan päätteeksi annamme luovutuskansion.

Putkiremontti




Miten voimme auttaa?

Tavoitteemme on tarjota markkinoiden kustannustehokkain ja laadukkain viemäriverkoston uudistusvaihtoehto. Jos jätevesijärjestelmän remontointi on ajankohtaista, ota yhteyttä ja kerro meille kohteestasi. Katsotaan yhdessä miten voimme auttaa.

Ota yhteyttä